Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kurczak w warzywach


24.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • Pół kurczaka
  • 4 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • burak
  • jabłko
  • 3 sztuki pomidory
  • smalec
  • sól czosnkowa
  • papryka
  • pieprz. sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka natrzeć solą czosnkową, włożyć do naczynia z roztopionym smalcem i podpiec w piekarniku.
  2. Na tarce z dużymi otworami zetrzeć marchewkę, pietruszkę i jabłko i obłożyć nimi podpieczonego kurczaka, kawałkiem buraka natrzeć mięso, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Miękkiego kurczaka obłożyć obranymi ze skórki, pokrojonymi w plastry pomidorami, posypać ostrą papryką i pieprzem.
  3. Podlać niewielką ilością wody i jeszcze kilka minut dusić. Podawać z ryżem lub pieczywem razowym lub fit.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE