Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kurczak w warzywach


24.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • Pół kurczaka
  • 4 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • burak
  • jabłko
  • 3 sztuki pomidory
  • smalec
  • sól czosnkowa
  • papryka
  • pieprz. sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka natrzeć solą czosnkową, włożyć do naczynia z roztopionym smalcem i podpiec w piekarniku.
  2. Na tarce z dużymi otworami zetrzeć marchewkę, pietruszkę i jabłko i obłożyć nimi podpieczonego kurczaka, kawałkiem buraka natrzeć mięso, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Miękkiego kurczaka obłożyć obranymi ze skórki, pokrojonymi w plastry pomidorami, posypać ostrą papryką i pieprzem.
  3. Podlać niewielką ilością wody i jeszcze kilka minut dusić. Podawać z ryżem lub pieczywem razowym lub fit.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE