Przygotowanie:
Kuchnia:
chińska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 łyżki sezamu
- 4 sztuki marchewki
- 4 sztuki filety z kurczaka
- 2 łyżki oleju
- 1 opakowanie chińskiego makaronu jajecznego (25 dag)
- 4 łyżki płynnego miodu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2-3 łyżki soku z cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sezam uprażyć na suchej patelni na złoty kolor. Marchewki obrać i pokroić w słupki. Filety pokroić w paski, smażyć 5 min w woku na łyżce rozgrzanego oleju.
- Ugotować makaron wg wskazówek na opakowaniu, odcedzić i wymieszać z pozostałym olejem. Do mięsa włożyć marchewkę, dusić razem 3 min. Wlać miód, sos sojowy, sok z cytryny, zagotować. Dodać makaron i sezam, podgrzać. Podawać gorące.
Źródło przepisu: gazeta obiady z kurczaka