Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kurczak z pieczarkami w sosie koperkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka cała pierś kurczaka
  • 30 dag  pieczarek
  • 2 sztuki serki topione śmietankowe
  • 200 g  śmietany 18 %
  • przyprawa do kurczaka
  • koperek
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś kurczaka pokrój w paski o długości 10 cm i szerokości 2 cm. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmaż na rozgrzanym oleju i przełóż do garnka.
  2. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki, dodaj do mięsa i duś przez chwilę.
  3. Wlej śmietanę i dodaj serki topione. Gotuj na wolnym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą. Wsyp drobno posiekany koperek.
  4. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE