Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kurczak z pieczarkami w sosie koperkowym


15.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka cała pierś kurczaka
  • 30 dag  pieczarek
  • 2 sztuki serki topione śmietankowe
  • 200 g  śmietany 18 %
  • przyprawa do kurczaka
  • koperek
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś kurczaka pokrój w paski o długości 10 cm i szerokości 2 cm. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmaż na rozgrzanym oleju i przełóż do garnka.
  2. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki, dodaj do mięsa i duś przez chwilę.
  3. Wlej śmietanę i dodaj serki topione. Gotuj na wolnym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą. Wsyp drobno posiekany koperek.
  4. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE