Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.03.2019 Imieniny: Marii i Wieńczysłąwa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5839

Kurczak z pieczarkami w sosie koperkowym


15.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka cała pierś kurczaka
  • 30 dag  pieczarek
  • 2 sztuki serki topione śmietankowe
  • 200 g  śmietany 18 %
  • przyprawa do kurczaka
  • koperek
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś kurczaka pokrój w paski o długości 10 cm i szerokości 2 cm. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmaż na rozgrzanym oleju i przełóż do garnka.
  2. Pieczarki pokrój w cienkie plasterki, dodaj do mięsa i duś przez chwilę.
  3. Wlej śmietanę i dodaj serki topione. Gotuj na wolnym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą. Wsyp drobno posiekany koperek.
  4. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE