Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Kuskus z indykiem i orzechami


19.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 25 dag  fileta z indyka
  • 1 szklanka  kuskusu
  • 1/2 sztuki średniego korzenia imbiru
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1/2 szklanki  mieszanki orzechów
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  sosu sojowego
  • sól
  • słodka mielona papryka
  • ostra mielona papryka
  • pieprz
  • olej
  • masło

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wymieszaj z pokrojonym w plastry imbirem. Odstaw do lodówki na 3 godziny.
  2. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w paseczki. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Orzechy podsmaż na maśle.
  3. Kuskus przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  4. Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj warzywa i duś do miękkości. Dopraw do smaku sosem sojowym.
  5. Kuskus rozłóż na talerzach. Wyłóż na niego mięso z sosem i posyp prażonymi orzechami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE