Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 400 g kiełbasy śląskiej
- 500 g cukinii
- 300 g cebuli
- 500 g pomidorów
- 400 g czerwonej papryki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki pikantnego ketchupu
- 2 sztuki listki laurowe
- 3 sztuki ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 szklanka wody
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę, cukinię i paprykę obierz, oczyść i pokrój w kostkę. Kiełbasę pokrój w plasterki. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
- Cebulę podsmaż na oleju i wrzuć do garnka. Na tym samym oleju podsmaż kiełbasę, cukinię i paprykę. Przełóż do garnka z cebulą.
- Dodaj pomidory, przecier, ketchup, ziele angielskie, liście laurowe i szklankę wrzątku. Dopraw do smaku słodką papryką, solą i pieprzem.
- Duś pod przykryciem 15 - 20 minut.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka