Dzisiaj jest: Środa, 23.01.2019 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Lombo - grillowana karkówka z Brazylii


07.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

brazylijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 kg  karkówki wieprzowej
  • 1 szklanka  białego wytrawnego wina
  • 1 sztuka cytryna
  • 100 ml  oleju
  • 4 sztuki obrane ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • posiekany szczypiorek i natka
  • 4 sztuki listki laurowe
  • 1 łyżka  ziaren czarnego pieprzu

Sposób przyrządzania:

    W blenderze zmiksuj czosnek z olejem. Karkówkę oprósz pieprzem i solą, potem wyciśnij na mięso cytrynę. Ułóż w misce, polej winem i czosnkowym olejem. Pamiętaj, że wszystkie marynaty do mięsa sporządza się w plastikowych, szklanych ewentualnie drewnianych naczyniach, nigdy w metalowych. Dodaj posiekany szczypiorek i natkę, a na koniec liście laurowe i ziarenka pieprzu. Miskę z mięsem przykryj i wstaw na 5 godzin do lodówki. Upiecz na grillu lub na szpikulcu nad otwartym ogniem.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

    Producent: Jantex


    Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Nie daj się alergii Nie daj się alergii

    Katarzyna Turek

    Wydawnictwo: M


    Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE