Dzisiaj jest: Piątek, 22.03.2019 Imieniny: Bogusława i Katarzyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Łopatka pikantna a la mexicana


21.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  łopatki wieprzowej
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 sztuki cebule
  • 500 ml  pikantnego ketchupu
  • 1 łyżeczka  słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka  przyprawy do potraw kuchni meksykańskiej
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Paprykę umyj, osusz i oczyść z nasion. Cebule obierz i razem z papryką pokrój w kostkę.
  3. Do naczynia żaroodpornego włóż mięso, cebulę, paprykę i fasolę wraz z zalewą. Polej ketchupem. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i przyprawą meksykańską.
  4. Piecz 50 minut w 180-200 st. C. Podawaj z kaszą lub ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE