Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Łopatka pikantna a la mexicana


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  łopatki wieprzowej
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 sztuki cebule
  • 500 ml  pikantnego ketchupu
  • 1 łyżeczka  słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka  przyprawy do potraw kuchni meksykańskiej
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Paprykę umyj, osusz i oczyść z nasion. Cebule obierz i razem z papryką pokrój w kostkę.
  3. Do naczynia żaroodpornego włóż mięso, cebulę, paprykę i fasolę wraz z zalewą. Polej ketchupem. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i przyprawą meksykańską.
  4. Piecz 50 minut w 180-200 st. C. Podawaj z kaszą lub ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE