Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Łopatka pikantna a la mexicana


21.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  łopatki wieprzowej
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 sztuki cebule
  • 500 ml  pikantnego ketchupu
  • 1 łyżeczka  słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka  przyprawy do potraw kuchni meksykańskiej
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Paprykę umyj, osusz i oczyść z nasion. Cebule obierz i razem z papryką pokrój w kostkę.
  3. Do naczynia żaroodpornego włóż mięso, cebulę, paprykę i fasolę wraz z zalewą. Polej ketchupem. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i przyprawą meksykańską.
  4. Piecz 50 minut w 180-200 st. C. Podawaj z kaszą lub ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE