Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 kg łopatki wieprzowej
- 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
- 1 sztuka czerwona papryka
- 2 sztuki cebule
- 500 ml pikantnego ketchupu
- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
- 1 łyżeczka przyprawy do potraw kuchni meksykańskiej
- sól
- pieprz
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Paprykę umyj, osusz i oczyść z nasion. Cebule obierz i razem z papryką pokrój w kostkę.
- Do naczynia żaroodpornego włóż mięso, cebulę, paprykę i fasolę wraz z zalewą. Polej ketchupem. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i przyprawą meksykańską.
- Piecz 50 minut w 180-200 st. C. Podawaj z kaszą lub ryżem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!