Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Makaron alla matriciana


07.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu spaghetti
  • 280 g  boczku wędzonego
  • 1 sztuka puszka pomidorów
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  oleju
  • 4 sztuki gałązki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek pokrój w kostkę. Czosnek obierz i pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim boczek i czosnek na rumiano.
  2. Dodaj rozdrobnione pomidory razem z zalewą i kilka łyżek wody. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś 15 minut.
  3. W tym czasie ugotuj w lekko osolonej wodzie makaron, odcedź. Przełóż go na patelnię. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj z sosem pomidorowym. Rozłóż na talerze.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE