Dzisiaj jest: Czwartek, 17.08.2017 Imieniny: Jacka i Mirona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Medaliony w sosie musztardowym


05.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 80 dag  polędwicy cielęcej
  • 1/2 l  białego wina
  • 3 łyżki  ziołowej musztardy
  • 200 ml  śmietany
  • sok z cytryny
  • olej do smażenia
  • sól i biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwicę umyć, osuszyć, pokroić na 8 medalionów. Rozgrzać olej na patelni, smażyć medaliony po 2 min z każdej strony.
  2. Zdjąć z patelni, tłuszcz zlać.
  3. Na patelnię wlać wino, dodać śmietanę i musztardę.
  4. Mieszać podgrzewając, aż sos osiągnie kremową konsystencję. Doprawić solą, sokiem z cytryny i pieprzem.
  5. Włożyć do sosu medaliony, chwilę podgrzewać.
  6. Mięso rozłożyć na podgrzanych talerzach. Podawać z makaronem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

arus151

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE