Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Medaliony z kapustą


11.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  sznyclówki cielęcej
  • 8 sztuk liści kapusty pekińskiej
  • 1 sztuka pomarańcza
  • pieprz kolorowy
  • 3 łyżki  masła
  • 125 ml  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę umyj, osusz i pokrój w paski. Pomarańcze obierz ze skóry, pokrój na cząstki i obierz z błonek. 1 łyżeczkę pieprzu kolorowego rozgnieć w moździerzu.
  2. Mięso pokrój na 2 centymetrowe kawałki, lekko spłaszcz dłonią. Przypraw solą i pieprzem. Masło rozgrzej na patelni i smaż na nim mięso po około 3 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  3. Na tłuszcz po smażeniu wrzuć pieprz kolorowy, wlej śmietanę i podgotuj.
  4. Na talerz połóż garść poszatkowanej kapusty. Na wierzch połóż mięso, polej je sosem. Całość udekoruj cząstkami pomarańczy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE