Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Mielone faszerowane serem i kukurydzą


06.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego
  • 1 sztuka bułka
  • 1/2 szklanki  mleka
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 250 g  żółtego sera
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Bułkę namocz w odrobinie mleka, a następnie dodaj ją do mięsa mielonego. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dodaj do mięsa.
  2. Mięso dopraw przyprawą do mięsa mielonego. Wymieszaj wszystko na gładką masę. Ser żółty pokrój na dość grube prostokąty.
  3. Uformuj niewielkie kotleciki, spłaszcz je ręką. Nałóż na jeden kotlet plaster sera oraz łyżeczkę kukurydzy i przykryj drugim kotletem. Uformuj z nich jeden kotlet z farszem w środku.
  4. Gotowe kotlety panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE