Dzisiaj jest: Wtorek, 21.01.2020 Imieniny: Agnieszki, Dzień Babci



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Mięsne ravioli z sosem


13.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 100 g  parmezanu
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 250 g  ravioli z mięsem
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  cukru
  • oliwa z oliwek
  • 20 ml  białego wytrawnego wina
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ravioli z mięsem ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny oliwy.
  2. Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Zeszklić go na rozgrzanej oliwie. Następniedodać krojone pomidory z puszki. Gotować przez chwilę, po czym podlać winem i dalej podgrzewać.
  3. Bazylię posiekać (2 listki zostawić do dekoracji) i wrzucić do pomidorów. Doprawić do smaku solą, cukrem i białym pieprzem.
  4. Parmezan pokroić w cienkie plasterki. Ugotowane ravioli odcedzić i rozłożyć do miseczek. Polać je sosem, posypać parmezanem i udekorować listkami bazylii.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE