Dzisiaj jest: Środa, 16.08.2017 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Mięsne ravioli z sosem


13.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 100 g  parmezanu
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 250 g  ravioli z mięsem
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  cukru
  • oliwa z oliwek
  • 20 ml  białego wytrawnego wina
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ravioli z mięsem ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny oliwy.
  2. Czosnek obrać i drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Zeszklić go na rozgrzanej oliwie. Następniedodać krojone pomidory z puszki. Gotować przez chwilę, po czym podlać winem i dalej podgrzewać.
  3. Bazylię posiekać (2 listki zostawić do dekoracji) i wrzucić do pomidorów. Doprawić do smaku solą, cukrem i białym pieprzem.
  4. Parmezan pokroić w cienkie plasterki. Ugotowane ravioli odcedzić i rozłożyć do miseczek. Polać je sosem, posypać parmezanem i udekorować listkami bazylii.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE