Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Mięso zapiekane z kukurydzą


08.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  wieprzowiny
  • puszka kukurydzy
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 szklanka  bulionu
  • 3-4 łyżki  pure ziemniaczanego
  • 2 sztuki cebule
  • 1 łyżeczka  mąki
  • 1 łyżeczka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w kostkę i lekko oprószone mąką zrumienić razem z pokrojoną cebulą na gorącym oleju, zalać bulionem, doprawić solą, pieprzem. Dusić pod przykryciem, aż będzie prawie miękkie.
  2. Przygotować pure. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, na dnie rozłożyć równą warstwą osączonej zalewy z kukurydzy, na niej mięso z cebulą a na wierzchu pure ziemniaczane pokryte wiórkami masła.
  3. Naczynie z potrawą wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 20 min. Pod koniec pieczenia zmniejszyć nieco temperaturę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE