Dzisiaj jest: Środa, 13.12.2017 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Mięso zapiekane z kukurydzą


08.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  wieprzowiny
  • puszka kukurydzy
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 szklanka  bulionu
  • 3-4 łyżki  pure ziemniaczanego
  • 2 sztuki cebule
  • 1 łyżeczka  mąki
  • 1 łyżeczka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w kostkę i lekko oprószone mąką zrumienić razem z pokrojoną cebulą na gorącym oleju, zalać bulionem, doprawić solą, pieprzem. Dusić pod przykryciem, aż będzie prawie miękkie.
  2. Przygotować pure. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, na dnie rozłożyć równą warstwą osączonej zalewy z kukurydzy, na niej mięso z cebulą a na wierzchu pure ziemniaczane pokryte wiórkami masła.
  3. Naczynie z potrawą wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 20 min. Pod koniec pieczenia zmniejszyć nieco temperaturę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE