Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mięso zapiekane z kukurydzą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  wieprzowiny
  • puszka kukurydzy
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 szklanka  bulionu
  • 3-4 łyżki  pure ziemniaczanego
  • 2 sztuki cebule
  • 1 łyżeczka  mąki
  • 1 łyżeczka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w kostkę i lekko oprószone mąką zrumienić razem z pokrojoną cebulą na gorącym oleju, zalać bulionem, doprawić solą, pieprzem. Dusić pod przykryciem, aż będzie prawie miękkie.
  2. Przygotować pure. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, na dnie rozłożyć równą warstwą osączonej zalewy z kukurydzy, na niej mięso z cebulą a na wierzchu pure ziemniaczane pokryte wiórkami masła.
  3. Naczynie z potrawą wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 20 min. Pod koniec pieczenia zmniejszyć nieco temperaturę.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE