Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 kg czerwonej papryki
- 1/2 kg mielonego mięsa
- 1 sztuka woreczek ryżu
- 2 łyżki mąki
- pieprz
- 80 g koncentratu pomidorowego
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż gotujemy. Mięso łączymy z ryżem, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
- Paprykę myjemy i wycinamy nożem nasadę oraz usuwamy gniazda nasienne. Napełniamy farszem. Układamy jedna obok drugiej.
- Papryki zalewamy osoloną wodą i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem 45 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mąkę mieszamy z małą ilością wody i dodajemy do sosu. Podajemy z ziemniakami z wody.
Źródło przepisu: Nadziewane papryki