Dzisiaj jest: Wtorek, 10.12.2019 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Nadziewane papryki


11.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  czerwonej papryki
  • 1/2 kg  mielonego mięsa
  • 1 sztuka woreczek ryżu
  • 2 łyżki  mąki
  • pieprz
  • 80 g  koncentratu pomidorowego
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż gotujemy. Mięso łączymy z ryżem, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
  2. Paprykę myjemy i wycinamy nożem nasadę oraz usuwamy gniazda nasienne. Napełniamy farszem. Układamy jedna obok drugiej.
  3. Papryki zalewamy osoloną wodą i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem 45 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mąkę mieszamy z małą ilością wody i dodajemy do sosu. Podajemy z ziemniakami z wody.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE