Dzisiaj jest: Wtorek, 23.01.2018 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5787

Obiadowa wątróbka


08.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 kg  wątroby wieprzowej
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1 kostka  rosołowa
  • natka pietruszki
  • koperek
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przyrządzania:

  1. Wątrobę pokrój na mniejsze kawałki, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodaj do niej pokrojoną w piórka cebulę i smaż jeszcze chwilę.
  2. Przełóż wszystko do garnka, zalej wodą, dodaj kostkę rosołową oraz przyprawy. Duś pod przykryciem przez 30 minut.
  3. Mąkę rozrób w odrobinie wody, wlej do wątróbki. Gotuj jeszcze chwilę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE