Dzisiaj jest: Wtorek, 19.06.2018 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Obiadowa wątróbka


08.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 kg  wątroby wieprzowej
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1 kostka  rosołowa
  • natka pietruszki
  • koperek
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przyrządzania:

  1. Wątrobę pokrój na mniejsze kawałki, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodaj do niej pokrojoną w piórka cebulę i smaż jeszcze chwilę.
  2. Przełóż wszystko do garnka, zalej wodą, dodaj kostkę rosołową oraz przyprawy. Duś pod przykryciem przez 30 minut.
  3. Mąkę rozrób w odrobinie wody, wlej do wątróbki. Gotuj jeszcze chwilę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE