Dzisiaj jest: Wtorek, 10.12.2019 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Omlet z kapustą


02.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  kapusty
  • 200 g  wędzonego boczku
  • 100 g  salami
  • 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
  • 4 sztuki jajka
  • 250 g  mąki
  • 250 ml  wody
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj. Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Boczek i salami pokrój w kostkę.
  2. Boczek podsmaż chwilę na patelni. Wystudź i dodaj do kapusty.
  3. Do miski wsyp mąkę, jajka, sól, pieprz i wodę. Zagnieć ciasto. Do gotowego ciasta dodaj wędlinę, szczypiorek i kapustę. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  4. Na patelni rozgrzej olej i usmaż na niej cztery omlety (po 3-5 minut z każdej strony).
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE