Dzisiaj jest: Wtorek, 17.10.2017 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Omlet z kapustą


02.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  kapusty
  • 200 g  wędzonego boczku
  • 100 g  salami
  • 1/2 sztuki pęczka szczypiorku
  • 4 sztuki jajka
  • 250 g  mąki
  • 250 ml  wody
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj. Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Boczek i salami pokrój w kostkę.
  2. Boczek podsmaż chwilę na patelni. Wystudź i dodaj do kapusty.
  3. Do miski wsyp mąkę, jajka, sól, pieprz i wodę. Zagnieć ciasto. Do gotowego ciasta dodaj wędlinę, szczypiorek i kapustę. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  4. Na patelni rozgrzej olej i usmaż na niej cztery omlety (po 3-5 minut z każdej strony).
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE