Dzisiaj jest: Piątek, 16.11.2018 Imieniny: Gertrudy i Edmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Omlet z ziemniakami


20.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 4 łyżki  mleka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 10 dag  kiełbasy
  • 2 sztuki ugotowane ziemniaki
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka rozkłóć w miseczce. Dodaj mleko. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  2. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w cienkie plastry, a czosnek w małą kostkę. Kiełbasę i ziemniaki pokrój w kostkę.
  3. Olej rozgrzej na patelni i podsmaż na nim kiełbasę, cebulę, czosnek oraz ziemniaki. Gdy ziemniaki będą złote wlej jajka i smaż na małym ogniu do momentu, aż omlet się zetnie.
  4. Złóż omlet na pół i udekoruj pokrojonymi pomidorem i szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE