Dzisiaj jest: Czwartek, 19.10.2017 Imieniny: Piotra i Ziemowita



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Omlet z ziemniakami


20.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 4 łyżki  mleka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 10 dag  kiełbasy
  • 2 sztuki ugotowane ziemniaki
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka rozkłóć w miseczce. Dodaj mleko. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  2. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę pokrój w cienkie plastry, a czosnek w małą kostkę. Kiełbasę i ziemniaki pokrój w kostkę.
  3. Olej rozgrzej na patelni i podsmaż na nim kiełbasę, cebulę, czosnek oraz ziemniaki. Gdy ziemniaki będą złote wlej jajka i smaż na małym ogniu do momentu, aż omlet się zetnie.
  4. Złóż omlet na pół i udekoruj pokrojonymi pomidorem i szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE