Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki parówki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 6 plastrów sera gouda
- 1 sztuka żółtko
- ketchup
|
|
Sposób przyrządzania:
- Parówki obierz z folii. Natnij wzdłuż do 1/2 głębokości.
- Ser żółty pokrój w cienkie słupki i włóż je w nacięcia na parówkach.
- Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na prostokąty o szerokości 4cm i długości 1 parówki.
- Owiń parówki ciastem francuskim i posmaruj rozkłóconym żółtkiem.
- Na blachę rozłóż papier do pieczenia i ułóż na nim parówki.
- Piekarnik nagrzej do 220 st. C i zapiekaj w nim parówki przez około 10-15 minut, aż ładnie się zrumienią.
- Przed podaniem udekoruj ketchupem.