Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Parówki w cieście francuskim


08.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki parówki
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 6 plastrów  sera gouda
  • 1 sztuka żółtko
  • ketchup

Sposób przyrządzania:

  1. Parówki obierz z folii. Natnij wzdłuż do 1/2 głębokości.
  2. Ser żółty pokrój w cienkie słupki i włóż je w nacięcia na parówkach.
  3. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na prostokąty o szerokości 4cm i długości 1 parówki.
  4. Owiń parówki ciastem francuskim i posmaruj rozkłóconym żółtkiem.
  5. Na blachę rozłóż papier do pieczenia i ułóż na nim parówki.
  6. Piekarnik nagrzej do 220 st. C i zapiekaj w nim parówki przez około 10-15 minut, aż ładnie się zrumienią.
  7. Przed podaniem udekoruj ketchupem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE