Dzisiaj jest: Poniedziałek, 24.02.2020 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Parówki w cieście francuskim


08.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki parówki
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 6 plastrów  sera gouda
  • 1 sztuka żółtko
  • ketchup

Sposób przyrządzania:

  1. Parówki obierz z folii. Natnij wzdłuż do 1/2 głębokości.
  2. Ser żółty pokrój w cienkie słupki i włóż je w nacięcia na parówkach.
  3. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na prostokąty o szerokości 4cm i długości 1 parówki.
  4. Owiń parówki ciastem francuskim i posmaruj rozkłóconym żółtkiem.
  5. Na blachę rozłóż papier do pieczenia i ułóż na nim parówki.
  6. Piekarnik nagrzej do 220 st. C i zapiekaj w nim parówki przez około 10-15 minut, aż ładnie się zrumienią.
  7. Przed podaniem udekoruj ketchupem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE