Dzisiaj jest: Środa, 14.11.2018 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Parzybroda


30.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka kapusta włoska
  • 6 sztuk ziemniaków
  • 1 sztuka marchew
  • 1 sztuka cebula
  • 300 g  boczku
  • 1 łyżka  mąki
  • 500 ml  bulionu
  • kminek
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj. Boczek pokrój w kostkę. Ziemniaki i cebulę obierz, pokrój w kostkę. Marchew obierz i starkuj na tarce o dużych oczkach.
  2. Olej rozgrzej w sporym garnku i podsmaż na nim boczek i cebulę. Następnie dodaj ziemniaki i marchew. Wymieszaj i podsmaż.
  3. Dodaj poszatkowaną kapustę . Wlej bulion. Przypraw solą, pieprzem i kminkiem. Wymieszaj i duś około 30 minut. Pod koniec gotowania dodaj łyżkę mąki, wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE