Dzisiaj jest: Środa, 18.07.2018 Imieniny: Kamila i Szymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Parzybroda


30.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka kapusta włoska
  • 6 sztuk ziemniaków
  • 1 sztuka marchew
  • 1 sztuka cebula
  • 300 g  boczku
  • 1 łyżka  mąki
  • 500 ml  bulionu
  • kminek
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj. Boczek pokrój w kostkę. Ziemniaki i cebulę obierz, pokrój w kostkę. Marchew obierz i starkuj na tarce o dużych oczkach.
  2. Olej rozgrzej w sporym garnku i podsmaż na nim boczek i cebulę. Następnie dodaj ziemniaki i marchew. Wymieszaj i podsmaż.
  3. Dodaj poszatkowaną kapustę . Wlej bulion. Przypraw solą, pieprzem i kminkiem. Wymieszaj i duś około 30 minut. Pod koniec gotowania dodaj łyżkę mąki, wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE