Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Paszteciki z mięsem


01.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  gotowanego mięsa
  • 400 g  mąki
  • 40 g  drożdży
  • 250 ml  mleka
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżka  cukru
  • 6 łyżek  oleju
  • 1 łyżka  sezamu
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko podgrzej do temperatury 40 st. C, pokrusz do niego drożdże, dodaj cukier i wymieszaj. Dodaj łyżkę mąki, wymieszaj i odstaw na 15 minut.
  2. Pozostałą mąkę wsyp do miski i dodaj do niej rozczyn z drożdży. Wyrób na gładkie ciasto. Następnie dodaj 3 łyżki oleju i wyrabiaj, aż ciasto będzie miękkie. Odstaw na 60 minut do wyrośnięcia.
  3. Mięso zmiel, cebulę obierz i drobno posiekaj. Cebulę zeszklij na pozostałym oleju, a następnie dodaj do niej mięso. Smaż 6 minut ciągle mieszając. Odstaw do ostygnięcia.
  4. Ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj na prostokąty o grubości 0,5 cm i wymiarach 10x30 cm. Na każdy prostokąt nałóż farsz mięsny, brzegi posmaruj wodą, zwiń w wałeczki i sklej brzegi. Pokrój na mniejsze roladki o długości 4cm.
  5. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim paszteciki. Wierzch bułeczek zwilż woda i posyp sezamem. Piecz w temperaturze 180 st. C przez 15 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE