Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Pasztet cielęcy


21.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  cielęciny
  • 350 g  boczku
  • 200 g  wątróbki cielęcej
  • 1 sztuka cebulka
  • 1 sztuka kajzerka
  • 4 sztuki jajka
  • 1 szklanka  bulionu
  • 1 sztuka marchewka
  • masło do wysmarowania formy
  • bułka tarta
  • pieprz
  • sól
  • ziele angielskie

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso i boczek opłucz. Marchew z cebulą obierz i dodaj do mięsa. Następnie dodaj również ziele angielskie, sól i pieprz. Zalej wszystko bulionem, duś aż mięso będzie miękkie. Na 10 minut przed końcem gotowania dodaj wątróbkę.
  2. Bułkę namocz w wodzie, zmiel razem z uduszonym mięsem i marchewką. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj jajka i dokładnie wyrób na jednolitą masę.
  3. Formę w kształcie gwiazdy wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą. Tak przygotowaną blachę wypełnij mięsem, wyrównaj wierzch. Piecz 50 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE