Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Pasztet z indyka


13.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 kg  mięsa z indyka
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 3 sztuki żółtka
  • 4 łyżki  masła
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1/2 łyżeczki  świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso z indyka ugotuj razem z włoszczyzną.
  2. W garnku rozpuść 2 łyżki masła. Dodaj obraną i posiekaną cebulę. Duś na średnim ogniu przez 5 minut, aż cebula zmięknie. Zdejmij z ognia.
  3. Mięso obierz z kości i zmiel razem z włoszczyzną i cebulą. Następnie przełóż powstałą masę mięsną do miski. Dodaj resztę masła, żółtka, sól oraz pieprz. Wyrób wszystko na gładką masę.
  4. Formę keksową wysmaruj tłuszczem. Następnie przełóż do niej masę mięsną. Rozprowadź ją równomiernie, aby ściśle przylegała do formy i wygładź powierzchnię widelcem. Piecz 40 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE