Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Pasztet z indyka


13.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 kg  mięsa z indyka
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 3 sztuki żółtka
  • 4 łyżki  masła
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1/2 łyżeczki  świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso z indyka ugotuj razem z włoszczyzną.
  2. W garnku rozpuść 2 łyżki masła. Dodaj obraną i posiekaną cebulę. Duś na średnim ogniu przez 5 minut, aż cebula zmięknie. Zdejmij z ognia.
  3. Mięso obierz z kości i zmiel razem z włoszczyzną i cebulą. Następnie przełóż powstałą masę mięsną do miski. Dodaj resztę masła, żółtka, sól oraz pieprz. Wyrób wszystko na gładką masę.
  4. Formę keksową wysmaruj tłuszczem. Następnie przełóż do niej masę mięsną. Rozprowadź ją równomiernie, aby ściśle przylegała do formy i wygładź powierzchnię widelcem. Piecz 40 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE