Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Pierś kurczaka w winie


24.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 sztuk filetu z kurczaka
  • 250 sztuk pieczarek
  • 4 łyżki  oliwy
  • 150 sztuk słodkiego białego wina
  • 150 sztuk śmietany
  • 1.5 łyżek  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z kurczaka pokroić w małą kostkę. Pieczarki opłukać, oczyścić szczoteczką i pokroić w ćwiartki.
  2. Mięso smażyć na dobrze rozgrzanej oliwie około 5 minut, cały czas mieszając.
  3. Dodać pokrojone pieczarki i smażyć jeszcze około 2 minut.
  4. Wlać wino oraz śmietanę, zagotować i dusić około 1 minuty.
  5. Natkę pietruszki umyć, otrząsnąć z wody i drobno posiekać. Kurczaka doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Całość posypać natką pietruszki i podawać z pieczywem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE