Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Pierś z kurczaka w sherry


13.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 600 sztuk filetów z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 1-2 łyżki  mąki
  • 2 łyżki  oliwy
  • 250 sztuk wytrawnego wina
  • 125 sztuk mml bulionu z kurczaka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka gałązka tymianku
  • 75 sztuk oliwek nadziewanych papryką

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z kurczaka pokroić w kostkę wielkości około 3x3 cm. Mięso opruszyć solą i pieprzem, obtoczyć mąką.
  2. Rozgrzać oliwę i porcjami podsmażyć mięso ze wszystkich stron. Zdjąć z patelni i odstawić. Na patelnię wlać wino oraz bulion, zagotować.
  3. Czosnek obrać i wycisnąć do bulionu. Tymianek umyć i dodać do wywaru, sos zredukować do 1/3 objętości.
  4. Mięso ponownie przełożyć na patelnię i dusić około 10 minut.
  5. Oliwki pokroić w plasterki i gotować 5 minut razem z mięsem. Podawać z wiejskim chlebem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE