Dzisiaj jest: Piątek, 06.12.2019 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Placki z mięsem mielonym


19.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1.5 kg  ziemniaków
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki jajka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 6 łyżek  mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
    Farsz
  • 1/2 kg  mięsa mielonego
  • 20 dag  sera żółtego w plastrach
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki i cebule obierz i zetrzyj na tarce. Wymieszaj z jajkami, posiekanym czosnkiem, mąką i przyprawami. Mięso dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  2. Na rozgrzany olej nakładaj cienkie warstwy ciasta na placki, plasterek sera i płaski placek uformowany z mięsa. Przykryj cienką warstwą masy ziemniaczanej. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE