Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Placki z mięsem mielonym


19.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1.5 kg  ziemniaków
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki jajka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 6 łyżek  mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
    Farsz
  • 1/2 kg  mięsa mielonego
  • 20 dag  sera żółtego w plastrach
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki i cebule obierz i zetrzyj na tarce. Wymieszaj z jajkami, posiekanym czosnkiem, mąką i przyprawami. Mięso dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  2. Na rozgrzany olej nakładaj cienkie warstwy ciasta na placki, plasterek sera i płaski placek uformowany z mięsa. Przykryj cienką warstwą masy ziemniaczanej. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE