Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placki z mięsem mielonym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1.5 kg  ziemniaków
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki jajka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 6 łyżek  mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
    Farsz
  • 1/2 kg  mięsa mielonego
  • 20 dag  sera żółtego w plastrach
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki i cebule obierz i zetrzyj na tarce. Wymieszaj z jajkami, posiekanym czosnkiem, mąką i przyprawami. Mięso dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  2. Na rozgrzany olej nakładaj cienkie warstwy ciasta na placki, plasterek sera i płaski placek uformowany z mięsa. Przykryj cienką warstwą masy ziemniaczanej. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE