Dzisiaj jest: Sobota, 20.10.2018 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Polędwica wieprzowa z chorizo


24.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 600 sztuk filetów wieprzowych
  • 175 sztuk wody
  • 8 ząbków  czosnku
  • 1 sztuka gałązka oregano
  • 1 sztuka liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • 200 sztuk kiełbasy chorizo
  • 1 łyżeczka  sproszkowanej papryki
  • 50 sztuk smalcu wieprzowego

Sposób przyrządzania:

  1. Filety wieprzowe pokroić w średnią kostkę. Czosnek obrać i grubo posiekać.
  2. Oregano pokroić, otrząsnąć z wody i oderwać listki. Drobno posiekać.
  3. Pokrojone mięso wrzucić do garnka. Dodać czosnek, liść laurowy, oregano, troszkę soli i pieprzu. Wlać wodę, mięso przykryć i gotować na małym ogniu około 10-15 minut.
  4. Kiełbasę pokroić w cienkie plastry i dodać do mięsa. Przyprawić papryką i smalcem, wszystko gotować jeszcze kilka minut, aż mięso będzie miękkie, a woda odparuje.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE