Dzisiaj jest: Sobota, 16.11.2019 Imieniny: Gertrudy i Edmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Polędwica wieprzowa z chorizo


24.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 600 sztuk filetów wieprzowych
  • 175 sztuk wody
  • 8 ząbków  czosnku
  • 1 sztuka gałązka oregano
  • 1 sztuka liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • 200 sztuk kiełbasy chorizo
  • 1 łyżeczka  sproszkowanej papryki
  • 50 sztuk smalcu wieprzowego

Sposób przyrządzania:

  1. Filety wieprzowe pokroić w średnią kostkę. Czosnek obrać i grubo posiekać.
  2. Oregano pokroić, otrząsnąć z wody i oderwać listki. Drobno posiekać.
  3. Pokrojone mięso wrzucić do garnka. Dodać czosnek, liść laurowy, oregano, troszkę soli i pieprzu. Wlać wodę, mięso przykryć i gotować na małym ogniu około 10-15 minut.
  4. Kiełbasę pokroić w cienkie plastry i dodać do mięsa. Przyprawić papryką i smalcem, wszystko gotować jeszcze kilka minut, aż mięso będzie miękkie, a woda odparuje.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE