Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Polędwiczki w miodowym sosie


23.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  polędwiczek wieprzowych
  • 250 ml  płynnego miodu
  • 250 ml  miodu pitnego (trójniak)
  • 1 sztuka słoik musztardy
  • 1 sztuka mała śmietana 12 %
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj i osusz. Każdą polędwiczkę pokrój na 4 kawałki. W miseczce wymieszaj płynny miód z musztardą. Marynuj w nim kawałki mięsa przez kilka godzin.
  2. Na patelni mocno rozgrzej oliwę. Smaż na niej kawałki polędwiczek, z obu stron na rumiano. Następnie zmniejsz ogień i podpiekaj mięso, aż zmięknie. Gotowe polędwiczki wyłóż na talerz.
  3. Do pozostałego na patelni sosu dodaj miód pitny i śmietanę. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj przez chwilę.
  4. Tak przygotowanym sosem polej polędwiczki. Podawaj z ziemniakami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE