Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Polędwiczki w miodowym sosie


23.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  polędwiczek wieprzowych
  • 250 ml  płynnego miodu
  • 250 ml  miodu pitnego (trójniak)
  • 1 sztuka słoik musztardy
  • 1 sztuka mała śmietana 12 %
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj i osusz. Każdą polędwiczkę pokrój na 4 kawałki. W miseczce wymieszaj płynny miód z musztardą. Marynuj w nim kawałki mięsa przez kilka godzin.
  2. Na patelni mocno rozgrzej oliwę. Smaż na niej kawałki polędwiczek, z obu stron na rumiano. Następnie zmniejsz ogień i podpiekaj mięso, aż zmięknie. Gotowe polędwiczki wyłóż na talerz.
  3. Do pozostałego na patelni sosu dodaj miód pitny i śmietanę. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj przez chwilę.
  4. Tak przygotowanym sosem polej polędwiczki. Podawaj z ziemniakami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE