Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Polędwiczki w miodowym sosie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  polędwiczek wieprzowych
  • 250 ml  płynnego miodu
  • 250 ml  miodu pitnego (trójniak)
  • 1 sztuka słoik musztardy
  • 1 sztuka mała śmietana 12 %
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj i osusz. Każdą polędwiczkę pokrój na 4 kawałki. W miseczce wymieszaj płynny miód z musztardą. Marynuj w nim kawałki mięsa przez kilka godzin.
  2. Na patelni mocno rozgrzej oliwę. Smaż na niej kawałki polędwiczek, z obu stron na rumiano. Następnie zmniejsz ogień i podpiekaj mięso, aż zmięknie. Gotowe polędwiczki wyłóż na talerz.
  3. Do pozostałego na patelni sosu dodaj miód pitny i śmietanę. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj przez chwilę.
  4. Tak przygotowanym sosem polej polędwiczki. Podawaj z ziemniakami.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE