Dzisiaj jest: Środa, 26.02.2020 Imieniny: Mirosława i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Polędwiczki wieprzowe skąpane w sosie z czerwonego wina z dodatkiem oliwek


04.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • polędwica wieprzowa
  • 15 sztuk czarnych lub zielonych oliwek
  • 4 sztuki szalotki
  • 2 łyżki  musztardy francuskiej
  • oliwa z oliwek
  • kieliszek czerwonego wina
  • cienkie frytki

Sposób przyrządzania:

  1. Szalotki zetrzyj na drobnej tarce. Mięso natrzyj oliwą i startą cebulką, rozłóż w gorącej brytfance. Nagrzej piekarnik do temperatury 250 stopni i piecz pół godziny na każde pół kilo mięsa. Raz na jakiś czas podlej mięso wytworzonym sosem, aby nie było zbyt suche.
  2. Wyjmij mięso z piekarnika i dopraw solą i pieprzem. Do rondelka wlej wino i podgrzewaj, aż się zredukuje i zmniejszy swoja objętość o połowę. Dodaj posiekane oliwki i musztardę, gotuj na wolnym ogniu 2 minuty. Dopraw szczyptą soli i odstaw do wystygnięcia. Pokrój mięso na cienkie plastry.
  3. Frytki zawiń w plastry polędwicy i zepnij za pomocą wykałaczki. Polej aromatycznym sosem. Przed podaniem udekoruj danie tymiankiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Natalia_cooking

Posty : 0

Przepisy: 32


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE