Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Przepiórki duszone w sosie winegret


01.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki sprawione przepiórki
  • sól
  • pieprz
  • 150 g  bezpestkowych winogron
  • 100 ml  oleju
  • 4 sztuki cebule
  • 10 ząbków  czosnku
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 6 łyżek  octu sherry
  • 16 plastrów  przerośniętego boczku
  • cząstki cytryny do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Przepiórki oprószyć solą i pieprzem. Winogron obrać i przepołowić.
  2. W brytfannie rozgrzać połowę oliwy i podsmażyć przepiórki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.
  3. Na patelni rozgrzać resztę oliwy i zeszklić na niej cebulę z czosnkiem. Dodać liść laurowy i smażyć 1 minutę. Doprawić do smaku solą i pieprzem i razem z octem dodać do przepiórek. Następnie na tej samej patelni usmażyć plastry boczku.
  4. Przepiórki powoli dusić pod przykryciem, aż będą miękkie. Pokroić każdą na cztery części i udekorować kilkoma winogronami oraz jednym plastrem boczku. Podawać z cząstkami cytryny.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE