Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.12.2017 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5784

Risotto z warzyw


16.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 20 dag  ryżu zmieszanego z dzikim ryżem (gotowe opakowanie),
  • 6 łyżek  oleju,
  • 50 dag  mrożonej mieszanki warzywnej,
  • 6 łyżek  sosu sojowego,
  • 1/4 sztuki litra rosołu,
  • 40 dag  ugotowanego mięsa drobiowego.

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż podsmażyć na oleju i po dodaniu rozmrożonych warzyw dokładnie razem wymieszać. Następnie dolać sos sojowy i rosół.
  2. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 35 minut.
  3. Mięso pokroić w kostkę i na 5 minut przed zakończeniem gotowania dodać do risotta.
  4. Można posypać tartym serem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karolinago

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE