Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.05.2018 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Risotto z warzyw


16.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 20 dag  ryżu zmieszanego z dzikim ryżem (gotowe opakowanie),
  • 6 łyżek  oleju,
  • 50 dag  mrożonej mieszanki warzywnej,
  • 6 łyżek  sosu sojowego,
  • 1/4 sztuki litra rosołu,
  • 40 dag  ugotowanego mięsa drobiowego.

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż podsmażyć na oleju i po dodaniu rozmrożonych warzyw dokładnie razem wymieszać. Następnie dolać sos sojowy i rosół.
  2. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 35 minut.
  3. Mięso pokroić w kostkę i na 5 minut przed zakończeniem gotowania dodać do risotta.
  4. Można posypać tartym serem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karolinago

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE