Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Risotto z warzyw


16.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 20 dag  ryżu zmieszanego z dzikim ryżem (gotowe opakowanie),
  • 6 łyżek  oleju,
  • 50 dag  mrożonej mieszanki warzywnej,
  • 6 łyżek  sosu sojowego,
  • 1/4 sztuki litra rosołu,
  • 40 dag  ugotowanego mięsa drobiowego.

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż podsmażyć na oleju i po dodaniu rozmrożonych warzyw dokładnie razem wymieszać. Następnie dolać sos sojowy i rosół.
  2. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 35 minut.
  3. Mięso pokroić w kostkę i na 5 minut przed zakończeniem gotowania dodać do risotta.
  4. Można posypać tartym serem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karolinago

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE