Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Rolada boczkowa


08.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  surowego boczku
  • słodka mielona papryka
  • 3 ząbki  czosnku
  • 10 sztuk ziaren ziela angielskiego
  • 10-12 sztuk liści laurowych
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Boczek umyj i osusz. Natrzyj mięso solą, pieprzem i czosnkiem. Razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim zwiń mięso w roladę. Wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin.
  2. Roladę rozwiń, usuń liście laurowe i ziele angielskie. Ponownie zwiń i obwiąż nicią. Wierzch rolady natrzyj słodką papryką. Włóż mięso w rękaw do pieczenia. Piecz 60 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE