Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 8 osób
Składniki
- 1 kg schabu bez kości
- 100 g salami
- 100 g żółtego sera
- 4 sztuki cienkie marchewki
- 100 ml bulionu warzywnego
- sól
- pieprz
- zioła
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso rozkrój nożem tak, by powstał jeden duży płat mięsa. Oprósz go solą i pieprzem.
- Marchewki obierz i lekko podgotuj. Następnie ułóż je na schabie razem z serem i salami. Posyp wszystko świeżymi ziołami.
- Mięso zroluj i zasznuruj ściśle bawełnianą nicią. Z wierzchu posyp solą oraz pieprzem. Tak przygotowaną roladę włóż do folii do pieczenia mięs. Podlej bulionem, zamknij i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 60 minut.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza