Dzisiaj jest: Wtorek, 17.10.2017 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Rolada schabowa z salami i serem


27.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  schabu bez kości
  • 100 g  salami
  • 100 g  żółtego sera
  • 4 sztuki cienkie marchewki
  • 100 ml  bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • zioła

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso rozkrój nożem tak, by powstał jeden duży płat mięsa. Oprósz go solą i pieprzem.
  2. Marchewki obierz i lekko podgotuj. Następnie ułóż je na schabie razem z serem i salami. Posyp wszystko świeżymi ziołami.
  3. Mięso zroluj i zasznuruj ściśle bawełnianą nicią. Z wierzchu posyp solą oraz pieprzem. Tak przygotowaną roladę włóż do folii do pieczenia mięs. Podlej bulionem, zamknij i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 60 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE