Dzisiaj jest: Czwartek, 20.02.2020 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Rolada schabowa z salami i serem


27.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  schabu bez kości
  • 100 g  salami
  • 100 g  żółtego sera
  • 4 sztuki cienkie marchewki
  • 100 ml  bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • zioła

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso rozkrój nożem tak, by powstał jeden duży płat mięsa. Oprósz go solą i pieprzem.
  2. Marchewki obierz i lekko podgotuj. Następnie ułóż je na schabie razem z serem i salami. Posyp wszystko świeżymi ziołami.
  3. Mięso zroluj i zasznuruj ściśle bawełnianą nicią. Z wierzchu posyp solą oraz pieprzem. Tak przygotowaną roladę włóż do folii do pieczenia mięs. Podlej bulionem, zamknij i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 60 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE