Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.02.2019 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5836

Rolada serowa


21.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 350 g  żółtego sera
  • 300 g  pieczarek
  • 350 g  fileta z kurczaka
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki jajka
  • 1/2 sztuki szkl. majonezu
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ser zetrzyj na tarce, wymieszaj go z jajkami i majonezem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wylej na nią masę serową. Piecz 20 minut w 180 st. C.
  2. Mięso umyj, osusz i przekrój w poprzek. Rozbij. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Pieczarki oczyść i pokrój w plastry. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Duś razem na rozgrzanym oleju.
  4. Na upieczony, ciepły ser wyłóż mięso, przykryj pieczarkami z cebulą. Zwiń w roladę. Piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE