Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Roladki wołowe w sosie pomarańczowym


28.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

    Roladki
  • 600 g  wołowiny zrazowej
  • 4 sztuki ogórki
  • 1 łyżka  musztardy
  • 8 plastrów  wędzonego boczku
  • 1 łyżka  mąki pszennej
  • 5 łyżek  oleju
  • 2 szklanki  bulionu wołowego
  • sól
  • pieprz
    Sos pomarańczowy
  • 150 ml  soku pomarańczowego
  • 100 ml  białego wytrawnego wina
  • 10 g  mąki ziemniaczanej
  • sok z cytryny
  • skórka pomarańczowa

Sposób przyrządzania:

  1. Roladki: Ogórki pokrój wzdłuż na dość grube słupki. Plastry boczku pokrój w paski. Mięso opłucz, pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz solą i pieprzem i posmaruj musztardą. Na wołowinie ułóż paski boczku i słupki ogórka. Zwiń roladki, zepnij wykałaczkami i oprósz mąką. Gotowe roladki smaż na rozgrzanym oleju, a po chwili dolej bulion, przykryj i duś na małym ogniu przez 70-80 minut.
  2. Sos pomarańczowy: Wino zagotuj z sokiem pomarańczowym i startą skórką pomarańczową, przecedź. Dodaj sok z cytryny i mielony pieprz. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z małą ilością zimnej wody, wlewaj powoli cienkim strumieniem do gorącego soku, szybko mieszając trzepaczką, zagotuj.
  3. Zrazy wyłóż na talerz, polej sosem pomarańczowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE