Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Roladki z indyka z papryką i serem


30.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  piersi z indyka
  • 200 g  żółtego sera
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 2 sztuki dymki
  • 1 ząbek  czosnku
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 1/2 szklanki  oliwy
  • olej do smażenia
  • rozmaryn
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dymki i czosnek obierz i posiekaj. Wymieszaj ze startą skórką i sokiem z cytryny, oliwą, solą oraz pieprzem.
  2. Indyka umyj i osusz. Pokrój w poprzek na plastry, włóż do marynaty na 40 minut. Następnie odsącz.
  3. Ser i umytą paprykę pokrój w cienkie paseczki, a następnie ułóż je na mięsie. Zwijaj indyka w roladki i spinaj wykałaczkami. Obsmaż na rozgrzanej oliwie, przełóż z gałązką rozmarynu do formy żaroodpornej. Piecz w temperaturze 160 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE