Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Roladki z szynki


12.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 10 sztuk plasterków gotowanej chudej szynki
  • półtorej szklanki śmietany
  • 2 łyżki  utartego chrzanu
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki  żelatyny
  • sól
  • cukier
  • sałata

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę zalać niewielką ilością wrzątku i dokładnie rozpuścić. Ochłodzoną śmietanę ubić trzepaczką, dodając chrzan, sok z cytryny, sól, odrobinę cukru, a pod koniec ubijania rozpuszczoną żelatynę.
  2. Plasterki szynki posmarować ubitą śmietaną i zwinąć w ruloniki. Na półmisku ułożyć liście sałaty, a na nich roladki z szynki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE