Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Roladki z szynki


12.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 10 sztuk plasterków gotowanej chudej szynki
  • półtorej szklanki śmietany
  • 2 łyżki  utartego chrzanu
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki  żelatyny
  • sól
  • cukier
  • sałata

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę zalać niewielką ilością wrzątku i dokładnie rozpuścić. Ochłodzoną śmietanę ubić trzepaczką, dodając chrzan, sok z cytryny, sól, odrobinę cukru, a pod koniec ubijania rozpuszczoną żelatynę.
  2. Plasterki szynki posmarować ubitą śmietaną i zwinąć w ruloniki. Na półmisku ułożyć liście sałaty, a na nich roladki z szynki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE