Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Ryż z szynką i warzywami


14.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 25 dag  ryżu
  • 650 ml  wywaru mięsnego
  • 3 dag  margaryny
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 20 dag  marchewki
  • 30 ml  oleju
  • 2 łyżki  curry
  • 20 dag  serka topionego
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki  posiekanego koperku
  • 15 dag  szynki
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku roztopić margarynę. Wrzucić ryż, a gdy się zeszkli dolać wywar z mięsa. Dusić pod przykryciem przez 20 minut.
  2. Marchew i włoszczyznę umyć, osuszyć i obrać. Marchew pokroić w słupki, a resztę warzyw w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim wszystkie warzywa. Następnie dusić je jeszcze przez 5 minut.
  3. Ryż przyprawić solą, pieprzem i curry. Wymieszać. Kiedy cały wywar zostanie wchłonięty przez ryż, wsypać koper, szczypior i serek topiony.
  4. Szynkę pokroić w cienkie plasterki i wrzucić do ryżu. Po chwili dodać również podsmażone warzywa. Wymieszać.
  5. Podawać posypane natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE