Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z wołowiny


19.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  pieczonej wołowiny
  • 500 g  ogórków kiszonych
  • 1 sztuka mały słoiczek chrzanu
  • 2 łyżki  śmietany
  • 1 sztuka słoik śliwek w occie
  • 1 pęczek  szczypiorku

Sposób przyrządzania:

  1. Wołowinę pokrój w cienkie plastry. Ogórki wyjmij z zalewy i pokrój w plasterki. Śliwki odcedź z marynaty.
  2. Chrzan wymieszaj ze śmietaną.
  3. Mięso ułóż na talerzu razem z pokrojonymi ogórkami. Udekoruj śliwkami i sosem chrzanowym.
  4. Szczypiorek umyj, osusz, drobno posiekaj i posyp sałatkę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE