Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g pieczonej wołowiny
- 500 g ogórków kiszonych
- 1 sztuka mały słoiczek chrzanu
- 2 łyżki śmietany
- 1 sztuka słoik śliwek w occie
- 1 pęczek szczypiorku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wołowinę pokrój w cienkie plastry. Ogórki wyjmij z zalewy i pokrój w plasterki. Śliwki odcedź z marynaty.
- Chrzan wymieszaj ze śmietaną.
- Mięso ułóż na talerzu razem z pokrojonymi ogórkami. Udekoruj śliwkami i sosem chrzanowym.
- Szczypiorek umyj, osusz, drobno posiekaj i posyp sałatkę.
Źródło przepisu: moja Kuchnia