Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Schab duszony w kapuście


14.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  włoskiej kapusty
  • 600 g  schabu
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka listek laurowy
  • 2 łyżki  pasty pomidorowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz i pokrój w piórka. Mięso opłucz, osusz, pokrój w cienkie plastry. Mocno rozbij, posyp solą i pieprzem. Kapustę poszatkuj, posól i ugnieć, nie odciskając soku.
  2. Połowę kapusty ułóż na dnie garnka, przykryj ją cienką warstwą cebuli, na wierzch połóż schab. Następnie połóż cebulę i przykryj wszystko resztą kapusty. Podlej szklanką wrzątku, dodaj listek laurowy, sól i pieprz. Przykryj kapustę pokrywką, nieco mniejszą od średnicy rondla, aby lekko ją obciążyła.
  3. Duś 40 minut na małym ogniu, nie mieszając. Następnie dodaj pastę pomidorową i duś jeszcze 10 minut.
  4. Podawaj z ziemniakami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE