Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Schab duszony w kapuście


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  włoskiej kapusty
  • 600 g  schabu
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka listek laurowy
  • 2 łyżki  pasty pomidorowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz i pokrój w piórka. Mięso opłucz, osusz, pokrój w cienkie plastry. Mocno rozbij, posyp solą i pieprzem. Kapustę poszatkuj, posól i ugnieć, nie odciskając soku.
  2. Połowę kapusty ułóż na dnie garnka, przykryj ją cienką warstwą cebuli, na wierzch połóż schab. Następnie połóż cebulę i przykryj wszystko resztą kapusty. Podlej szklanką wrzątku, dodaj listek laurowy, sól i pieprz. Przykryj kapustę pokrywką, nieco mniejszą od średnicy rondla, aby lekko ją obciążyła.
  3. Duś 40 minut na małym ogniu, nie mieszając. Następnie dodaj pastę pomidorową i duś jeszcze 10 minut.
  4. Podawaj z ziemniakami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE