Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Schab na zimno z owocową nutą


07.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  schabu bez kości
  • 1 sztuka duża cebula
  • 1.5 szklanek  soku jabłkowego
  • 2 łyżki  żelatyny
  • 2 łyżki  oleju
  • mała kiść ciemnych winogron
  • 4 sztuki połówki brzoskwiń z puszki
  • 1/2 sztuki papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz, obłóż pokrojoną w plastry cebulą i zalej szklanką soku jabłkowego. Odstaw w chłodne miejsce na 3 godziny. Następnie odsącz mięso, natrzyj je solą, pieprzem i posmaruj olejem.
  2. Ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym, podlej sokiem z marynaty. Piecz 1,5 godziny w temperaturze 180 st. C.
  3. Upieczone mięso odstaw do wystygnięcia, a sos z pieczeni przecedź.
  4. Żelatynę namocz w 1/2 szklanki soku jabłkowego i dodaj do sosu. Podgrzewaj, mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Schab pokrój w plastry, ułóż na półmisku. Udekoruj pokrojonymi w plastry brzoskwiniami, papryką i winogronami. Zalej tężejącą galaretą. Odstaw na godzinę do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE