Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Schab nadziewany orzechami


16.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1.5 kg  schabu bez kości
  • 150 g  różnych orzechów
  • 100 g  zmielonych orzechów
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • 4 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem i wstaw na noc do lodówki. Następnie natnij na środku mięsa otwór.
  2. Mielone orzechy wymieszaj z bułką tartą i jajkiem. Następnie dodaj całe orzechy i ponownie wymieszaj. Tak przygotowanym farszem wypełnij nacięcie w schabie.
  3. Nafaszerowane mięso zepnij kuchennymi szpilkami i włóż do rękawa foliowego. Wlej olej i wodę.
  4. Piecz 90 minut w temperaturze 180 st. C. 20 minut przed końcem pieczenia otwórz rękaw, aby mięso się zarumieniło.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE