Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Schab nadziewany orzechami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1.5 kg  schabu bez kości
  • 150 g  różnych orzechów
  • 100 g  zmielonych orzechów
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • 4 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem i wstaw na noc do lodówki. Następnie natnij na środku mięsa otwór.
  2. Mielone orzechy wymieszaj z bułką tartą i jajkiem. Następnie dodaj całe orzechy i ponownie wymieszaj. Tak przygotowanym farszem wypełnij nacięcie w schabie.
  3. Nafaszerowane mięso zepnij kuchennymi szpilkami i włóż do rękawa foliowego. Wlej olej i wodę.
  4. Piecz 90 minut w temperaturze 180 st. C. 20 minut przed końcem pieczenia otwórz rękaw, aby mięso się zarumieniło.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE