Dzisiaj jest: Wtorek, 19.02.2019 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5836

Schab parzony


22.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 2 kg  schabu
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  soli
  • 1 łyżka  pieprzu
  • 2 łyżki  słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżka  ostrej mielonej papryki
  • 1 łyżka  majeranku

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj i osusz. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Do miski wrzuć czosnek, sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę oraz majeranek. Wymieszaj. Natrzyj przyprawami mięso i odstaw je na 24 godziny.
  2. Zagotuj 2 l wody, po czym zdejmij garnek z ognia. Włóż mięso i parz je przez 30 minut pod przykryciem. Następnie wyjmij mięso i ponownie zagotuj tę samą wodę. Zdejmij garnek z ognia i ponownie włóż mięso do wrzątku. Parz 30 minut, wyjmij i ostudź.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE