Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.05.2019 Imieniny: Bernarda i Bazylego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5844

Schab parzony


22.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 2 kg  schabu
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  soli
  • 1 łyżka  pieprzu
  • 2 łyżki  słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżka  ostrej mielonej papryki
  • 1 łyżka  majeranku

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj i osusz. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Do miski wrzuć czosnek, sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę oraz majeranek. Wymieszaj. Natrzyj przyprawami mięso i odstaw je na 24 godziny.
  2. Zagotuj 2 l wody, po czym zdejmij garnek z ognia. Włóż mięso i parz je przez 30 minut pod przykryciem. Następnie wyjmij mięso i ponownie zagotuj tę samą wodę. Zdejmij garnek z ognia i ponownie włóż mięso do wrzątku. Parz 30 minut, wyjmij i ostudź.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE