Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.09.2017 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Schab po cygańsku


13.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kotlety schabowe bez kości
  • 5-6 sztuk średnich marchewek
  • 3 sztuki cebule
  • 150 g  sera żółtego
  • 3 łyżki  majonezu
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety schabowe umyć, osuszyć za pomocą ręcznika papierowego, lekko rozbić, po czym oprószyć z obu stron solą oraz pieprzem. Marchewki oczyścić, obrać, opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w talarki.
  2. Cebule obrać, przepołowić i pociąć w półplasterki. Na dnie żaroodpornego naczynia ułożyć plasterki z 4 marchewek i półplasterki z 2 cebul (naczynia nie należy smarować żadnym tłuszczem).
  3. Warzywa przykryć plastrami przyprawionego mięsa. Na nich rozłożyć pozostałe kawałki marchewki i cebuli. Całość oprószyć solą.
  4. Zawartość naczynia żaroodpornego posypać świeżo startym żółtym serem. Na wierzchu rozsmarować majonez wymieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Potrawę przykryć folią aluminiową i wstawić do chłodnego piekarnika. Urządzenie nastawić na temeperaturze 180 stopni i piec przez 90 minut, licząc od czasu wstawienia potrawy do pieca. Po tym czasie zdjąć folię aluminiową i zapiekać bez przykrycia kolejne 30 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE