Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Schab w sosie cytrynowym


18.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  ryżu
  • 60 dag  schabu wieprzowego
  • 4 łyżki  oleju
  • 250 ml  białego wytrawnego wina
  • 6 plastrów  cytryny
  • 1 łyżeczka  curry
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój na plastry o grubości 0,5 cm.
  2. Olej rozgrzej na patelni i podsmaż na nim mięso. Kiedy schab się zrumieni, wlej na patelnię 125 ml wina i smaż jeszcze 5 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i curry. Smaż jeszcze 10 minut stopniowo dodając pozostałe wino.
  3. Następnie zwiększ ogień i wrzuć na patelnię plastry cytryny. Gotuj, aż sos zgęstnieje.
  4. Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Podawaj z mięsem i sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE