Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Schab z cebulką


24.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 plastry  schabu z kością
  • 4 sztuki duże cebule
  • 100 g  smalcu
  • 6 łyżek  octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • tymianek

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem i odstaw na 10 minut, żeby przeszło przyprawami.
  2. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Na patelni rozgrzej 50 g smalcu i podsmaż na nim cebulę. Następnie przełóż ją do garnka.
  3. Rozgrzej resztę smalcu i smaż na nim kotlety. Gdy będą gotowe zdejmij je z patelni i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  4. Do tłuszczu pozostałego po smażeniu wlej ocet winny i podgrzewaj, aż płyn sie zredukuje o połowę. Wrzuć do niego cebulę, tymianek i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj i podduś kilka minut.
  5. Na talerze wykładaj kotlety ze schabu i polewaj je sosem z cebulą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE