Dzisiaj jest: Piątek, 25.05.2018 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Schab ze śliwkami


28.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  karkówki wieprzowej bez kości
  • 15 sztuk śliwek suszonych bez pestek
  • 1 łyżeczka  mąki pszennej
  • 50 ml  śmietany
  • olej
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Zrób kilka otworów ostrym nożem i powkładaj w nie śliwki. Następnie zawiń mięso nitkami, aby śliwki nie wypadły.
  2. Włóż do blachy, podlej odrobiną oleju. Piecz 90 minut w temperaturze 180-200 st. C, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody. Pod koniec pieczenia mięso posyp bazylią.
  3. Sos powstały w trakcie pieczenia zapraw mąką i śmietaną, polej nim mięso.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE