Dzisiaj jest: Poniedziałek, 24.06.2019 Imieniny: Jana i Danuty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Schab ze śliwkami


28.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  karkówki wieprzowej bez kości
  • 15 sztuk śliwek suszonych bez pestek
  • 1 łyżeczka  mąki pszennej
  • 50 ml  śmietany
  • olej
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Zrób kilka otworów ostrym nożem i powkładaj w nie śliwki. Następnie zawiń mięso nitkami, aby śliwki nie wypadły.
  2. Włóż do blachy, podlej odrobiną oleju. Piecz 90 minut w temperaturze 180-200 st. C, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody. Pod koniec pieczenia mięso posyp bazylią.
  3. Sos powstały w trakcie pieczenia zapraw mąką i śmietaną, polej nim mięso.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE