Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2019 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Słodka kapusta z grochem


02.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  białej kapusty
  • 1 szklanka  grochu
  • 3 sztuki żeberka świeże lub wędzone
  • 1 sztuka cebula
  • pieprz czarny ziarnisty
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • olej
  • 2-3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1/2 sztuki pęczka koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Groch namocz przez noc w wodzie.
  2. Kapustę poszatkuj, wrzuć do garnka i zalej 200 ml wody. Dodaj pieprz ziarnisty, ziele angielskie i listek laurowy. Żeberka pokrój w paski i również wrzuć do kapusty. Gotuj 40 minut na małym ogniu.
  3. Groch ugotuj do miękkości w wodzie, w której się moczył. Cebulę obierz, posiekaj i zeszkli ją na łyżce rozgrzanego oleju. Następnie zmiksuj cebulę z połową ugotowanego grochu.
  4. Dodaj do gotującej się kapusty zmiksowany i cały groch oraz koncentrat. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj 10-15 minut. Na koniec dodaj sok z cytryny i posiekany koperek. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE