Dzisiaj jest: Niedziela, 18.11.2018 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Spaghetti z polędwicą


14.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu spaghetti
  • 250 g  polędwicy
  • 300 g  pieczarek
  • 200 g  startego żółtego sera
  • 3 łyżki  margaryny
  • 1 łyżka  oleju
  • 3 ząbki  czosnku
  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron gotujemy w dużym garnku,odcedzamy,następnie przekładamy z powrotem do garnka.
  2. Oczyszczone pieczarki kroimy w ćwiartki, dusimy w margarynie, aż większość wody odparuje, następnie dodajemy polędwicę. Odstawiamy.
  3. Dodajemy śmietanę, ser i roztarty czosnek. Jeżeli ser się nie rozpuści, należy sos tak podgrzać, aby miał gęstą konsystencję.
  4. Sos przelewamy do garnka z makaronem, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE