Dzisiaj jest: Poniedziałek, 09.12.2019 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Spaghetti z polędwicą


14.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu spaghetti
  • 250 g  polędwicy
  • 300 g  pieczarek
  • 200 g  startego żółtego sera
  • 3 łyżki  margaryny
  • 1 łyżka  oleju
  • 3 ząbki  czosnku
  • śmietana
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron gotujemy w dużym garnku,odcedzamy,następnie przekładamy z powrotem do garnka.
  2. Oczyszczone pieczarki kroimy w ćwiartki, dusimy w margarynie, aż większość wody odparuje, następnie dodajemy polędwicę. Odstawiamy.
  3. Dodajemy śmietanę, ser i roztarty czosnek. Jeżeli ser się nie rozpuści, należy sos tak podgrzać, aby miał gęstą konsystencję.
  4. Sos przelewamy do garnka z makaronem, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE