Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Stek grillowany z masłem czosnkowym


07.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 2 kg  steków wołowych
  • 120 g  masła
  • 4 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  granulowanego czosnku
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
  2. W rondelku rozpuść masło. Dodaj czosnek granulowany i rozgniecione ząbki czosnku, wymieszaj i odstaw.
  3. Każdy stek oprósz solą i pieprzem.
  4. Steki grilluj przez 4-5 minut z każdej strony (można dłużej w zależności od upodobań). Przełóż na podgrzane talerze i obficie polej masłem czosnkowym. Odstaw na 2-3 minuty, aby masło wsiąkło w mięso.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE