Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Szaszłyczki z kurczaka z sosem aioli


02.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki świeże kraby albo krewetki
  • sól
  • pieprz
  • 500 sztuk filetu z kurczaka
  • 100 sztuk wytrawnego białego wina
  • 100 sztuk pomidorów z puszki
  • 2 ząbki  czosnku
  • 200 sztuk majonezu

Sposób przyrządzania:

  1. Kraby albo krewetki włożyć do gotującej, lekko osolonej wody i gotować około 5 minut, aż nabiorą różowego koloru.
  2. Kraby wyjąć z wody, ostudzić, następnie oddzielić szczypce, wykręcając je z tułowia. Mięso wyłuskać ze skorupy i pokroić na kawałki.
  3. Filet z kurczaka pokroić w kawałki i około 6 minut dusić w winie. Wyjąć i ostudzić.
  4. Pomidory włożyć do miksera, czosnek obrać i wycisnąć do pomidorów. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i wszystko zmiksować.
  5. Kawałki kurczaka nadziać na szpadki, na przemian z mięsem krabowym i wyłożyć na talerz. Szaszłyczki podawać z sosem aioli.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE